Home » Blog » vreemdgaan » Vreemd gaan. Relatiecrisis en herstel.

Vreemd gaan. Relatiecrisis en herstel.

door | 27 jan, 2022 | Autonomie, Communicatie, Relatiecrisis, relatiestress, Relatietherapie, vreemdgaan

Vreemdgaan, hoe herstelt jouw relatie zich?

Relatiecrisis
Herstel van relatie na vreemdgaan
Regelmatig komen echtparen bij mij in de praktijk voor relatietherapie omdat 1 van de 2 is vreemd gegaan.Natuurlijk brengt dit de nodige spanning met zich mee.
Dat is ook voelbaar bij binnenkomst.Emoties als boos, schuldgevoelens en schaamte zijn het meest op de voorgrond.Vanuit deze emoties worden er vaak beslissingen genomen ,zoals uit elkaar gaan die heel begrijpelijk zijn maar zeker ook niet altijd nodig.

Elkaar verstaan
Dat er boosheid is, is onvermijdelijk. Die boosheid is belangrijk om te bespreken als je ‘in verbinding’ met je partner bent. Als je niet echt aanwezig bent in elkaars wereld, heeft boosheid alleen maar het effect dat je je van elkaar afduwt. De boosheid blijkt uiteindelijk niet alleen bij de bedrogen partner te zitten. Ook degene die verliefd is geworden, is boos. Beide partners hebben een verhaal dat voor hen waar is. In het verhaal van je partner zul je dingen horen die ook over jou gaan, over schaduwkanten van jou die je wellicht niet leuk vindt om te horen.
Onderling het gesprek aangaan, schept vaak de mogelijkheid om (wellicht zelfs voor de eerste keer) eens écht eerlijk te zijn naar elkaar. Als jullie elkaars achtergrondverhalen kennen, kan er vergeving plaatsvinden. De term vergeving is overigens niet hetzelfde als vertrouwen. Vergeven is een keuze, vertrouwen moet gewonnen worden. Goed omgaan met boosheid is niet alleen voor jullie zelf goed maar ook voor jullie kinderen. Want zelfs al wordt er niets gezegd, kinderen voelen de spanning die er tussen jullie in hangt.

Crisis als signaal om je relatie te verdiepen

Vreemdgaan kan ook zijn vorm vinden in veel werken, sporten, achter je pc , televisie kijken of anders.
In de relatiesessies kijken we wat de oorzaak is van het vreemdgaan en zien we de crisis als een kans om de relatie verder te verdiepen.

Lees hier hoe een relatie een prachtige plek is om te groeien aan elkaar.

Heb je vragen of wil je ervaren hoe ik je/jullie middels EFT relatietherapie hierin kan ondersteunen?
Bel 0619189998 of mail naar ariane@centrumdespreng.nl

Share Button

Over mij

Ik krijg van mensen terug dat ik vrij snel een stimulerende en ondersteunende omgeving weet te creëren die uitnodigt om je persoonlijke te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Zowel op persoonlijk als werkgebied.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

Liefdes relatie, in welke fase zit jij?

Liefdes relatie, in welke fase zit jij?

Een liefdes relatie kent 5 verschillende fases.Kennis hebben over de verschillende fases kan je helpen om jezelf en je partner beter te begrijpen en kan je ook helpen om met die uitdagingen om te gaan die bij iedere fase horen. Om een intense verbinding te ervaren met elkaar. Vanuit autonomie en vrije wil verbonden.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin