Home » Blog » Therapie » Streven naar perfectie

Streven naar perfectie

door | 27 feb, 2018 | Therapie

Perfectie of de lat hoog leggen
De lat hoog leggen of perfectie is op zich niet zo heel erg. Ik ken het zo goed, Als ik enthousiast ben, ga ik graag voor de hoogste optie. Echter mijn enthousiasme kan ook wel mijn valkuil worden. Ik kom dan in een soort dwingeland terecht. Dwingend naar mijzelf en ook naar anderen. Omdat ik het vooral héééél goed wil doen. En dat kost heel veel energie. Want het gekke is dat we verlies of tegenvallers echt niet kunnen voorkomen. Dus waarom deze verliezen, tegenvallers niet omarmen. Ze in je leven toelaten. Met mededogen en compassie. Dat is uiteindelijk een veel reeëler –beeld.

Train jezelf
Probeer het eens een week uit! Creëer iedere dag een moment waarin je even stil zit en niets doet. Je aandacht naar de adem brengt. Leg dan een hand op je hart of op een andere plek van je lichaam die voor jou troostend aanvoelt en spreek dan de volgende zin uit naar je zelf:”Jij bent oké. Ik heb je lief zoals je nu bent.. Of gebruik hiervoor je eigen zinnetjes. Ik wens je een prachtige week toe.

Ariane.
Ik beantwoord graag je vragen.
Mail/bel gerust 0619189998/ariane@despreng.energy of neem een kijkje op mijn pagina en aanbod hoe mijn ondersteuning jou kan helpen.
Voor een uitgebreider programma en diepgaande persoonlijke ontwikkeltrajecten www.despreng.energy

 

Over mij

Ik krijg van mensen terug dat ik vrij snel een stimulerende en ondersteunende omgeving weet te creëren die uitnodigt om je persoonlijke te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Zowel op persoonlijk als werkgebied.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin