Home » Blog » Therapie » Is er iets mis met hard werken?

Is er iets mis met hard werken?

door | 27 feb, 2018 | Mindfulness, Therapie

Work hard, play hard

Work hart, play hart

Verander eens een “d” in een “t”. Werk vanuit je hart en speel vanuit je hart.
Gewoon een vette knipoog natuurlijk. Voor als het weer eens te hard gaat 🙂

Werken en spelen vanuit je hart

Dit roept een beeld bij mij op van een kind. Zij zijn misschien wel de grootste inspiratiebronnen voor mij. Zij werken en leven nooit hard!! Misschien toch wel hart aan het werk om een blokkentoren of een prachtig zandkasteel te bouwen. Ik zie die kleine, kleine mensjes met soms hun tong tussen de tanden hard zwoegen. Om die emmertjes gevuld met water te houden voor dat zandkasteel. En toch is dit anders. Zij spelen / werken met een hart. Zijn niet echt bezig met het resultaat. Het gaat hen veel meer om het doen. En als het even niet lukt, dan horen we dat ook. Er vliegt een blok door de ruimte. We horen een hoop geluid en het kind pakt óf het blok weer op en doet een volgende poging óf stopt en pakt iets anders. De emotie over het gebeuren is geuit en het kind kan weer verder.

Hard werken wordt vaak vermengd met resultaat behalen. Met het risico dat als dit niet behaald wordt, er frustratie / stress ontstaat. Om uiteindelijk toch dat eind doel te halen.

Hard werken met het hart

Hart werken / leven gaat gepaard met op avontuur gaan, durven mislukken, je verwonderd voelen, kwetsbaar zijn met alle emoties die hierbij horen.

Vette knipoog

Waarom niet eens een weekje oefenen om het kind in jezelf weer eens te raadplegen of wakker te maken. Te genieten van het doen! Losstaand van het resultaat. Op avontuur gaan. Je impulsen eens de vrije loop laten gaan. Mee springen op de trampoline met je kinderen, etc. Ik zou geen blokken door de kamer gooien;)) Misschien niet alles in jezelf zo heel serieus nemen.

Veel plezier!

Ariane
Heb je vragen over hoe ik jou middels therapie of mindfulness kan ondersteunen? Neem dan contact met mij op of neem een kijkje voor onze programma s persoonlijke ontwikkeling www.despreng.energy

 

 

Over mij

Ik krijg van mensen terug dat ik vrij snel een stimulerende en ondersteunende omgeving weet te creëren die uitnodigt om je persoonlijke te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Zowel op persoonlijk als werkgebied.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin