Therapie Breda
Psychologische hulp voor daad werkelijke verandering!

 

Op deze pagina vind je meer over therapie Breda. Wat houdt het in en wat kan ik voor je betekenen?

9

Burnout, overspannen of stress klachten?

Heb je het vermoeden dat de balans in ontspanning en inspanning is verstoord.

9

Heb je het gevoel de grip op je leven even kwijt te zijn?

En weet je even niet hoe je verder moet of heb je het gevoel dat je vast loopt?

9

Heb je een ingrijpende gebeurtenis mee gemaakt nu of langer geleden.

Merk je dat deze gebeurtenis je nog parten speelt. Ze een steeds zwaarder wordende belasting, geestelijk als lichamelijk vormen?

Therapie Breda
Mensen ondersteunen en inspireren.
Ik begeleid en inspireer mensen op hun levenspad om vanuit verlangen en essentie te leven.

Achtergrond als professional.
Tijdens mijn opleiding tot Gestalttherapeut en de opleiding trainer emotioneel lichaamswerk heb ik mijn kracht ontdekt. Ik ben gaan ervaren dat het niet de bedoeling is om deze kracht binnen te houden, maar hieraan uitdrukking te geven en hierin te gaan stralen en schitteren.

Mijn opleidingen in de mindfulness en zelfcompassie hebben me geleerd in aandacht te zijn. Maar bovenal heeft dit me kennis leren maken met mildheid. Dit werd voor mij de sleutel naar innerlijke ruimte en meer kwaliteit in leven en werk.

Sinds 1999 ondersteun ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling in de Spreng voor therapie, relatieherapie en mindfuness.


 

Therapie Breda gericht op zelfondersteuning en zelfregulatie, opnieuw keuzes kunnen maken die meer in overeenstemming zijn met je behoeften en je omgeving.

Therapie Breda

Psychologische hulp voor iedereen die persoonlijke groei wil bewerkstelligen, voor mannen en vrouwen, jong en oud. Gericht op zelfondersteuning en zelfregulatie, opnieuw keuzes kunnen maken die meer in overeenstemming zijn met je behoeften en je omgeving, leren loslaten van stress, verbinding met jezelf en de ander, ervaren van je eigen lichamelijke signalen. Alles in het enige moment dat we aanwezig kunnen zijn in het hier en nu.

A

Gestalttherapeut

A

Mindfulness coach

 

A

Lichaamsgericht therapeut

 

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.

N

Burnout herstel

1e stap: Stoppen met roofbouw.
2e stap: Weer leren genieten
3e stap: Inzicht in je eigen stress systeem en automatische reactie patronen.  (A.R.M)
Stress signalen herkennen, grenzen voelen en bewaken.
N

Weer grip op je leven voelen.

Je krijgt inzicht in jouw automatische reactiepatronen,Je belemmerende en ondersteunende overtuigingen en de waardes die voor jou van belang zijn.
N

Traumaverwerking

De symptomen van traumatische voorvallen worden gereduceerd of weggenomen.Je leert je geblokkeerde overlevingsenergie op een veilige en geleidelijke manier ontladen Na deze ontlading ervaar je vaak meteen een sterke afname van je stress-symptomen.

Ervaringen 

Ik ken Ariane als een attent en gevoelige therapeut. Ze heeft de mogelijkheid om mensen te helpen hun diepere motieven te ontdekken door goed te luisteren en mensen te observeren. Ze creëert een open sfeer waarin mensen zich gedwongen voelen om het beste op zichzelf te brengen. Ze is een krachtige therapeut, zowel in groepen als in een-tegen-een situaties.
Jos

Na mijn burn-out durf ik mezelf te zijn. Ik hoef niet meer te zijn wie ik dacht te moeten zijn. Dankzij lichaamsgerichte therapie heb ik leren luisteren naar mijn gevoel, naar wat klopt voor mij. Niet eenvoudig na lang gestuurd te zijn door mijn verstand! Ariane’s professionele en compassievolle begeleiding zorgt ervoor dat ik nu vanuit de wijsheid van mijn lichaam durf te leven: een waar geschenk. Dank!

Marion

Wil jij meer energie, inzicht ? 

Bekijk dan nu hoe ik je hierin kan ondersteunen!

Therapie Breda helpt je bij stagnatie weer in beweging te komen.

Je start met een intakegesprek bij  Ariane Sprengers. Daarin vertel je meer over jezelf en waarvoor je therapie wil. Op deze manier werken we toe naar een beeldvorming en de hulpvraag. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en hoor je meer over mijn werkwijze. Op basis daarvan besluiten we samen of mijn aanpak bij je past. Zo ja, dan gaan we aan de slag voor jouw therapie op maat!

Vergoedingen bij aanvullende verzekering:

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat je een deel van jouw investering in jezelf terugkrijgt van de verzekeraar! Hieronder vind je een aantal verzekeraars die mijn dienst vergoeden. Wil je zeker weten of jij mijn trajecten vergoed krijgt, bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf.

Lidmaatschappen en AGB-codes

Ariane Sprengers is lid van de NVAGT, EAGT, RBCZ ,VMBN. Het is van belang bij contact met je zorgverzekeraar de AGB-code te vermelden: AGB-code praktijk: 90(0)09231 AGB-code zorgverlener: 90(0)30235

Mijn diensten worden deels vergoed door oa:

Zilveren Kruis Achmea 

Menzis

CZ

Unive

Speciale aandacht passend bij jouw vraag bij therapie Breda.

 Wanneer je interesse hebt kun je een  intakegesprek aanvragen waarin we samen zullen gaan kijken welke ondersteuning het beste bij jouw situatie past, zodat jij de beste begeleiding krijgt. 

Gestalttherapie

Gestalttherapie is een actieve en ervaringsgerichte vorm van therapie. Hierbij is aandacht voor het ontwikkelen van awareness (het gewaar zijn), zelfontwikkeling en het nemen van verantwoordelijkheid voor denken, voelen, doen en laten.

Samen met de therapeut ga je het proces aan om jezelf te verkennen. Zo’n proces is een ontdekkingsreis. Een Gestalttherapeut volgt je, daagt je uit en confronteert je.
Lichaamswerk en beeldend werk zijn belangrijke werkvormen bij Gestalttherapie.

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie waarbij het lichaam centraal staat. Het lichaam draagt alle bewuste en onbewuste ervaringen met zich mee, en het is daarom uitermate geschikt om mee te werken.

Bij lichaamsgerichte therapie wordt er naast gesprekken gebruik gemaakt van , lichaamsgerichte oefeningen, ademhalingstechnieken en mindfulness oefeningen. Door keuzes en inzichten niet alleen te zien, horen en begrijpen maar ze ook lijfelijk te voelen en ervaren, ben je beter in staat om deze keuzes en inzichten te integreren in je dagelijkse leven.

Mindfulness

Alle aandacht, helemaal voor jou. Dat is nog eens mindful!

Wil jij je dolgraag verder persoonlijk ontwikkelen en wil je dat met extra aandacht voor jezelf doen? Dat kan! Daarvoor heb ik speciaal een aanbod ontwikkelt. 

Een mindful zelfcompassie traject is echt een cadeau voor jezelf. Het geeft jou een basis voor meer rust ,ruimte en stabiliteit. Voor een leven dat het allerbeste bij jou past. 

Lees meer info over mindful zelfcompassie en de mogelijkheden.

Ariane heb ik ervaren als een zeer sensitieve therapeut/coach, die uitgaat van de kracht van mensen en hun omgeving. Zij kan op een verbindende wijze confronteren, waardoor zij beweging uitlokt. een fijn mens om te ontmoeten.
Meta

Ariane is een warme therapeut, die precies aanvoelt wat iemand nodig heeft. Aandacht voor datgene wat jezelf wegduwt. Ze lost het niet op voor je, maar helpt je de weg te vinden. Je doet het zelf maar niet alleen!
Henk

Veelgestelde vragen

Kan ik me voorbereiden op een intake ?

Tijdens de intake stel ik je vragen die je zullen ondersteunen je hulpvraag te formuleren. Indien je het prettig vindt kun je dit zelf ook opschrijven voorafgaand aan de intake. Bij relaties vraag ik aan beiden voor jezelf de hulpvraag te formuleren. Deze kan dus anders zijn als die van je partner.

Hoeveel sessies heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van je hulpvraag. Over het algemeen brengen 5 sessies al veel inzicht en beweging .
Worden de consulten vergoed?

Als je aanvullend verzekerd bent dan vergoedt je verzekering ( gedeeltelijk) de consulten in De Spreng. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico en je hoeft geen verwijzing te hebben van je huisarts.

Is er een wachtlijst bij De Spreng?
Binnen 2 weken kun je  je eerste afspraak maken en starten met een traject.

Wil je meer weten of je aanmelden voor een intake?

7 + 11 =

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08:30 t/m 18:00 Tel:0619189998
Adres: Hazeldonksestraat 8 4891 PT Rijsbergen (10 automin van Breda) Noord-Brabant

De Spreng voor therapie en relatietherapie

Annuleringsregeling:

 

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Wil jij meer weten over mijn aanbod of je aanmelden voor een intake 

Neem dan gerust contact met mij op!