Home » Blog » Relatietherapie » Vreemdgaan, hoe herstelt jou relatie zich?

Vreemdgaan, hoe herstelt jou relatie zich?

door | 5 feb, 2018 | Relatietherapie

Vreemdgaan en herstel van relatie.

Regelmatig komen echtparen bij mij in de praktijk voor relatietherapie omdat 1 van de 2 is vreemd gegaan.Natuurlijk brengt dit de nodige spanning met zich mee.
Dat is ook voelbaar bij binnenkomst.Emoties als boos, schuldgevoelens en schaamte zijn het meest op de voorgrond.Vanuit deze emoties worden er vaak beslissingen genomen ,zoals uit elkaar gaan die heel begrijpelijk zijn maar zeker ook niet altijd nodig.

Elkaar verstaan
Dat er boosheid is, is onvermijdelijk. Die boosheid is belangrijk om te bespreken als je ‘in verbinding’ met je partner bent. Als je niet echt aanwezig bent in elkaars wereld, heeft boosheid alleen maar het effect dat je je van elkaar afduwt. De boosheid blijkt uiteindelijk niet alleen bij de bedrogen partner te zitten. Ook degene die verliefd is geworden, is boos. Beide partners hebben een verhaal dat voor hen waar is. In het verhaal van je partner zul je dingen horen die ook over jou gaan, over schaduwkanten van jou die je wellicht niet leuk vindt om te horen.

Relatiecrisis als signaal om je relatie te verdiepen
Onderling het gesprek aangaan, schept vaak de mogelijkheid om (wellicht zelfs voor de eerste keer) eens écht eerlijk te zijn naar elkaar. Als jullie elkaars achtergrondverhalen kennen, kan er vergeving plaatsvinden. De term vergeving is overigens niet hetzelfde als vertrouwen. Vergeven is een keuze, vertrouwen moet gewonnen worden. Goed omgaan met boosheid is niet alleen voor jullie zelf goed maar ook voor jullie kinderen. Want zelfs al wordt er niets gezegd, kinderen voelen de spanning die er tussen jullie in hangt. Vreemdgaan kan ook zijn vorm vinden in veel werken, sporten, achter je pc , televisie kijken of anders.

Relatiecrisis gesprek
Ik bied jullie hulp door jullie te begeleiden bij een intensief gesprek. Tijdens dit relatiecrisisgesprek wordt het voor jullie helder hoe jullie nu verder willen. Het doel van dit relatiecrisisgesprek is om ieder aan het woord te komen zodat jullie beiden kunnen zeggen wat er volgens jullie speelt. Op deze manier kunnen jullie tot rust komen. Pas dan kunnen jullie met elkaar bespreken hoe jullie de toekomst er uit gaat zien.. Het relatiecrisisgesprek is speciaal voor stellen die het gevoel hebben dat hun relatie acuut aandacht nodig heeft omdat het anders uitloopt op een scheiding. In principe is een ‘relatiecrisisgesprek’ eenmalig. Is er daarna behoefte aan verdere begeleiding, dan is het raadzaam om samen een langer traject te volgen.In de relatiesessies kijken we wat de oorzaak is van het vreemdgaan en zien we de crisis als een kans om de relatie verder te verdiepen.

Heb je vragen of wil je ervaren hoe ik jullie middels EFT relatietherapie hierin kan ondersteunen?

Neem gerust contact met mij op om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen.
Ariane

Over mij

Ik krijg van mensen terug dat ik vrij snel een stimulerende en ondersteunende omgeving weet te creëren die uitnodigt om je persoonlijke te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Zowel op persoonlijk als werkgebied.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

Liefdes relatie, in welke fase zit jij?

Liefdes relatie, in welke fase zit jij?

Een liefdes relatie kent 5 verschillende fases.Kennis hebben over de verschillende fases kan je helpen om jezelf en je partner beter te begrijpen en kan je ook helpen om met die uitdagingen om te gaan die bij iedere fase horen. Om een intense verbinding te ervaren met elkaar. Vanuit autonomie en vrije wil verbonden.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin