Home » Blog » Relatietherapie » Relatiecursus ‘Houd me vast’

Relatiecursus ‘Houd me vast’

door | 21 mrt, 2018 | Relatietherapie

Relatiecursus ‘ Houd me Vast’

Voor wie?

Deze preventieve relatiecursus ‘Houd me Vast’ is voor paren in een serieuze relatie. Of je nu kort of lang samen bent,oud of jong bent, hoe je relatie er ook uit ziet en wat je geaardheid is,Het maakt niet uit. Iedereen kan aan deze cursus deelnemen. Voor paren die ervaren dat hun relatie qua ontwikkeling stil staat, die merken dat hun relatie op een aantal punten verbeterd zou kunnen worden en voor wie relatietherapie niet nodig is. Deze cursus kun je ook volgen na enkele sessies relatietherapie.

Deze cursus heeft als doel om de relatie verder te verdiepen en te ontwikkelen. De relatiecursus ‘Houd me Vast’ is geen relatietherapie en dus niet geschikt voor paren met ernstige relatieproblemen. Deze paren hebben meer baat bij EFT relatietherapie of Intensieve Relatietherapie. Net als Emotionally Focused Therapy werkt ‘Houd me Vast’ vanuit emoties die de kern zijn van alle belangrijke relaties.

De relatiecursus is op twee manieren te volgen: In groepsvorm of in privevorm. Hierover meer onderaan dit artikel.

Wat kun je verwachten?

Jullie leren in deze cursus ‘Houd me Vast’ hoe je samen met elkaar een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie. Het is een interactieve en leerzame cursus die concreet resultaat oplevert voor jullie relatie. Een belangrijk onderdeel van de sessies zijn de gesprekken die jullie als partners samen voeren. Jullie krijgen eerst een toelichting en zien hierbij passende stukjes film van echtparen die over hetzelfde thema gesprekken voeren. Hierna gaan jullie met elkaar over hetzelfde thema in gesprek. Indien wenselijk zal ik jullie hierin ondersteunen.

Thuis oefenen
Jullie krijgen ook opdrachten mee die jullie thuis gaan uit voeren. Dit ‘huiswerk’ bestaat uit het voeren van gerichte korte gesprekjes die ondersteunend zijn om het geleerde vast te houden. Deze gesprekjes zijn een aanzet om datgene dat jullie hebben geleerd een ‘gewone’ manier van met elkaar omgaan te laten worden.

De relatiecursus ‘Houd me Vast’ leert jullie o.a. hoe:
• Je eigen reacties , behoeften en die van elkaar beter te begrijpen,
• Je betrokken voelen naar je partner.
• Het bouwen aan een veilig fundament waarop moeilijke dingen besproken kunnen worden.
• De liefde weer stromend laten zijn.
• Onderlinge reacties die pijn en afstand in de relatie brengen te herkennen en te beïnvloeden.
• Spanningen, stress en conflicten in de relatie te verminderen,.
• Zere plekken vinden en helen.
• Plezier en intimiteit weer terug brengen.

De groepscursus.

Een groep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 stellen. Jullie volgen de cursus samen met andere paren. De cursus wordt begeleid door Ariane. Afhankelijk van de grote van de groep laat ik me bijstaan door een collega. Het is vooral de bedoeling dat jullie als partners samen aan de slag gaan. Dat betekent dat er géén groepsopdrachten en weinig groepsdiscussies zijn. Persoonlijke onderwerpen bespreken jullie samen, niet met de anderen. De groepscursus “Houd me Vast” wordt maar enkele keren per jaar gegeven. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur of 4 bijeenkomsten van ongeveer 4 uur.

Planning
De volgende groepscursus start op : Binnenkort worden de data voor de groepscursus vermeld op deze pagina.

Aanmelden voor de relatie groeps cursus.
Aanmelden voor de groepscursus kan via het aanmeldformulier. Ik neem binnen een werkdag contact op om jullie aanmelding te bevestigen.

De privécursus

In de privévorm volgen jullie de cursus zonder andere stellen erbij. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van ieder ongeveer 2 uur. De privécursus is uitgebreider dan de groepscursus. We gaan veel dieper in op wat er speelt binnen jullie relatie. De relatiecursus die jullie volgen is dus maatwerk. Over het algemeen volgen we de richtlijnen van de cursus en we nemen de tijd om rustig stil te staan bij problemen die spelen binnen jullie specifieke relatie. Ik stem de privé ‘Houd me Vast’ cursus helemaal af op jullie situatie. De relatiecursus ‘Houd me Vast’ in privévorm is het hele jaar te volgen.

Aanmelden voor de relatie privecursus.
Als jullie interesse hebben in de privécursus dan maak ik graag van te voren met kennis met jullie.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier.
Na jullie aanmelding neem ik binnen een werkdag contact op om een afspraak te plannen.
Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen jullie de gelegenheid om kosteloos en vrijblijvend kennis met mij te maken en te kijken of er een klik is. Tijdens het gesprek geef ik uitleg over de relatiecursus, EFT in het algemeen en hoe ik werk. Tevens beantwoord ik al de vragen die jullie mochten hebben.

Cursus informatie.

De cursus is inclusief
• Het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson (één exemplaar per paar) Koffie, thee, versnapering
• Nazorgsessie 6 tot 8 maanden na de cursus.

Locatie

De training vindt plaats op een mooie buiten locatie in De Spreng 10 km afstand van Breda.
De Spreng Hazeldonksestraat 8
4891PT Rijsbergen
Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen en is toegankelijk voor rolstoelen.

Aanmelden voor de relatiescursus ‘Houd me Vast’
Ik neem binnen één werkdag contact op.

Over mij

Ik krijg van mensen terug dat ik vrij snel een stimulerende en ondersteunende omgeving weet te creëren die uitnodigt om je persoonlijke te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Zowel op persoonlijk als werkgebied.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

Vreemd gaan. Relatiecrisis en herstel.

Liefdes relatie, in welke fase zit jij?

Een liefdes relatie kent 5 verschillende fases.Kennis hebben over de verschillende fases kan je helpen om jezelf en je partner beter te begrijpen en kan je ook helpen om met die uitdagingen om te gaan die bij iedere fase horen. Om een intense verbinding te ervaren met elkaar. Vanuit autonomie en vrije wil verbonden.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin