Relatietherapie Breda
Geeft weer verbinding en veiligheid in je relatie.

 

Op deze pagina vind je meer over relatietherapie Breda. Wat houdt het in en wat kan ik voor je betekenen?

 

9

We maken alleen maar ruzie.

Problemen en klachten blijven terugkomen en belemmeren  jou in je dagelijks functioneren en in de communicatie en intimiteit met je partner.

9

Ik voel me eenzaam binnen mijn relatie.

Je hebt alles wat je hartje begeert en toch voel je jezelf eenzaam naast je partner.

9

Mijn partner is vreemdgegaan. 

Je voelt je machteloos boos of eenzaam omdat er een ander is? Heftige emoties staan je in de weg om de ander nog te horen.

Mijn visie op de (liefdes)relatie

De relatie is een fantastische spiegel. Een spiegel die ons vertelt wat ons verlangen is en waar nog onverwerkte dingen zijn. De liefdesrelatie daagt ons uit om naar de kracht te gaan die zich vanuit het hart verbindt, waardoor de liefdespotentie, die altijd tussen mensen aanwezig is weer kan stromen. Dat is iets anders dan het fijne gevoel wat opgeroepen wordt als je verliefd bent. In relaties doe je pijn op en is ook de plaats waar je de pijnplekken weer kunt helen. Voor een intieme relatie is het nodig om je kwetsbaar te kunnen opstellen. Dat is niet een vanzelfsprekendheid. Om redenen voor of tijdens je huidige relatie zijn er pijnpunten ontstaan. Het kan niet anders dan dat jullie elkaar hier keer op keer in raken. Zonder dat je dit van elkaar weet. Wat zich op verschillende manieren kan uiten. Zoals verzet, boosheid die zich naar de ander richt, imploderen, terugtrekken, niet meer bereikbaar zijn voor de ander, of depressiviteit. Dit kan ten koste gaan van de veiligheid en intimiteit binnen de relatie. Uit de ervaring in mijn eigen relatie, evenals in de 20 jaar ervaring die ik heb opgedaan als relatietherapeut, weet ik dat een relatie betekent, elkaar nodig hebben om pijnpunten te kunnen helen in jezelf. Een volwassen afhankelijkheid waarin we misschien weer durven toe te laten kwetsbaar te mogen zijn. En jezelf vrij te voelen. Een moedig en waardevol proces. Al deze ervaring zet ik in met relatietherapie Breda de Spreng.

“Ik krijg van mensen terug dat ik vrij gauw een veilige en vertrouwde setting weet te creeeren die bijdraagt om je open te stellen.”

EFT relatietherapie Breda om de emotionele beschikbaarheid van de wederzijdse partners te verbeteren.

Focust op de gevoelens en drama s binnen relaties die ontregeld zijn.
Doel 1: Toegang krijgen tot de onderliggende gevoelens en emotionele reacties van de partners en zichtbaar maken dat deze beperkend en verstarrend in de relatie zijn.
Doel 2
: Nieuwe interacties creëren die de relatie herdefiniëren tot een bron van veiligheid, zekerheid en comfort voor beide partners.

A

De 3 fases van EFT relatietherapie.

A

1. Jullie leren het patroon beter herkennen en begrijpen.

A

2. Jullie benoemen angsten en behoeftes binnen het patroon.

A

3. Jullie stappen uit je patroon en leren hulp, steun & begrip te vragen.

EFT relatietherapie Breda die effectief en aangenaam is.

N

1e Es-calatiefase

In deze fase is het de bedoeling dat jullie het patroon herkennen en dat jullie beiden je eigen rol en die van je partner binnen dit patroon erkennen.
N

2e Verbindingsfase

Jullie leren onderliggende hechtingsbehoeftes en hechtingsangsten naar elkaar uit te spreken en met deze behoeftes om te gaan. Dit geeft een nieuwe emotionele verbinding binnen de relatie die veel veiligheid geeft en de relatie ten goede verandert.
N

3e Bestendingsfase

Nieuwe oplossingen voor oude problemen. Vallen jullie terug in het oude patroon (wat normaal en heel begrijpelijk is), dan word er even een stap terug gedaan naar fase één.

Ervaringen 

Ik ken Ariane als een attent,gevoelige en professionele therapeut. Ze heeft ons de mogelijkheid geboden om een open en veilige setting te creeeren waarin we ons kwetsbaar konden op stellen. Het bleek een doorbraak voor een verdieping in onze relatie.
Een dankbaar echtpaar. 

We hebben de sessies bij jou als heel plezierig en waardevol ervaren. Ze hebben ons echt geholpen. Mooi zoals jij ons steeds weer daar weet te brengen daar waar we moeten zijn in onszelf en in onze relatie. Je doet dat op een mooie warme wijze. We gaan steeds graag naar je toe en rijden altijd tevreden terug. Veel geleerd en ervaren. We gaan door met oefenen en over 3 maanden komen we nog een keer terug voor de nazorg sessie.  Misschien kunnen we dan afsluiten met een echte omhelzing. Voor nu dan maar even een digitale omhelzing van ons samen.  Heel veel dank.
Een dankbaar echtbaar tijdens de COVID

Wil jij je relatie redden of verdiepen met EFT relatietherapie Breda.

Bekijk dan nu hoe ik je hierin kan ondersteunen!

EFT relatietherapie Breda de Spreng, helpt je bij stagnatie weer in beweging te komen. 

Je start altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en leg ik jullie uit wat jullie kunnen verwachten van EFT relatietherapie. Ook is het belangrijk dat jullie een klik met mij voelen. Thuis beslissen jullie in alle rust of ik de juiste therapeut ben voor jullie. Zo ja, dan gaan we aan de slag voor jouw EFT relatietherapie op maat!  We starten het traject met een intake waarin we langer stil zullen staan bij jullie vraag en behoefte. In het begin kan het zijn dat we wekelijks afspreken na een maand zullen de gesprekken om de 2 weken plaats vinden.

Vergoedingen bij aanvullende verzekering:

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent is het mogelijk in bepaalde omstandigheden dat je een deel van jouw investering in jezelf terugkrijgt van de verzekeraar! Hieronder vind je een aantal verzekeraars die mijn dienst vergoeden. Wil je zeker weten of jij mijn trajecten vergoed krijgt, bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf. Of neem contact met mij op.

Lidmaatschappen en AGB-codes

Ariane Sprengers is lid van de NVAGT, EAGT, RBCZ ,VMBN.EFT Nederland. Het is van belang bij contact met je zorgverzekeraar de AGB-code te vermelden: AGB-code praktijk: 90(0)09231 AGB-code zorgverlener: 90(0)30235

Mijn diensten worden deels vergoed door oa:

Zilveren Kruis Achmea 

Menzis

CZ 

Unive

Speciale aandacht passend bij jouw vraag bij relatietherapie Breda

 Ik heb zorgvuldig 3 pakketten voor jullie samengesteld waarover je hieronder alles kunt lezen. Wanneer jullie interesse hebben kunnen jullie een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen waarin we samen zullen gaan kijken of er klik is tussen ons en welk pakket het beste bij jullie situatie past, zodat jullie de beste begeleiding krijgen. 

Relatiecrisis

Ik bied jullie hulp door jullie te begeleiden bij een intensief gesprek. Tijdens dit relatiecrisisgesprek wordt het voor jullie helder hoe jullie nu verder willen. Het doel van dit relatiecrisisgesprek is om ieder aan het woord te komen zodat jullie beiden kunnen zeggen wat er volgens jullie speelt. Op deze manier kunnen jullie tot rust komen. Pas dan kunnen jullie met elkaar bespreken hoe jullie de toekomst er uit gaat zien.. Het relatiecrisisgesprek  is speciaal voor stellen die het gevoel hebben dat hun relatie acuut aandacht nodig heeft omdat het anders uitloopt op een scheiding. In principe is een ‘relatiecrisisgesprek’ eenmalig. Is er daarna behoefte aan verdere begeleiding, dan is het raadzaam om samen een langer traject te volgen.

Intensieve relatietherapie

Jullie ontvangen begeleiding  waar jullie weer connectie met elkaar hebben. Dit is een situatie waar jullie elkaar onder andere weer kunnen ‘zien’ en weer bereid zijn naar elkaar te luisteren. Sommige stellen krijgen weer connectie als de uit de hand lopende ruzies zijn stopgezet. Bij andere stellen is de emotionele afstand zo groot dat zij lef en vertrouwen nodig hebben om weer in connectie te raken. Negatieve interactie patroon worden in kaart gebracht. Het inzicht ontstaat dat niet jullie het probleem zijn maar de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Er ontstaat een gevoel van bevrijding en opluchting. Daarna leren jullie positief met elkaar verbonden te zijn. Zo kunnen jullie vorm geven aan hoe jullie verder willen met elkaar. Jullie zijn zo ver dat jullie je relatie steeds beter in de hand hebben.

Relatie Cursus "Hou me vast".

De preventieve relatiecursus ‘Houd me Vast‘ biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen met je partner nemen je de tijd voor elkaar en werken jullie aan het herstellen, versterken en beschermen van jullie wederzijdse liefde.De relatiecursus ‘Houd me Vast’ is geen relatietherapie en dus niet geschikt voor stellen met ernstige relatieproblemen. Deze stellen hebben meer baat bij EFT relatietherapie of Intensieve Relatietherapie. Net als Emotionally Focused Therapy werkt ‘Houd me Vast’ vanuit emoties die de kern zijn van alle belangrijke relaties.De relatiecursus is op twee manieren te volgen: in privévorm of in groepsvorm.

 

Ervaringen 

Ik ken Ariane als een attent en gevoelige therapeut. Ze heeft de mogelijkheid om mensen te helpen hun diepere motieven te ontdekken door goed te luisteren en mensen te observeren. Ze creëert een open sfeer waarin mensen zich gedwongen voelen om het beste op zichzelf te brengen. Ze is een krachtige therapeut, zowel in groepen als in een-tegen-een situaties.
Jos

Na mijn burn-out durf ik mezelf te zijn. Ik hoef niet meer te zijn wie ik dacht te moeten zijn. Dankzij lichaamsgerichte therapie heb ik leren luisteren naar mijn gevoel, naar wat klopt voor mij. Niet eenvoudig na lang gestuurd te zijn door mijn verstand! Ariane’s professionele en compassievolle begeleiding zorgt ervoor dat ik nu vanuit de wijsheid van mijn lichaam durf te leven: een waar geschenk. Dank!

Marion

Veelgestelde vragen

Is er bij een relatiecrisis direct plaats?
Jazeker, soms kan het thuis even onhoudbaar voelen. Een gesprek met een derde kan dan al wat lucht en handvatten geven om het niet onnodig te laten escaleren. Ik maak hier dan ruimte voor.
Zijn alle gesprekken altijd samen?

Soms is het wenselijk om ieder een keer apart af te spreken. In overleg plan ik dan met ieder van jullie een gesprek.

Kan ik me voorbereiden op een intake gesprek?
Ik vraag tijdens de intake aan ieder van jullie wat de reden is voor relatietherapie. Je kunt voor jezelf al formuleren.
Wanneer start er week een cursus Hou me vast

Er staat op dit moment nog geen cursus gepland. Binnekort zal er extra info op deze site verschijnen zoals data en inhoud cursus. 

Wat is het voordeel van een prive hou me vast cursus?

We zullen dezelfde structuur handhaven als in de groepscursus. Er is echter meer ruimte om langer stil te staan bij de thema s die spelen in jullie relatie. Voor meer info neem gerust contact op. 

Wil je meer weten of je aanmelden voor een kennismakingsgesprek?

Praktijk informatie:

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08:30 t/m 18:00 Tel:0619189998 Adres: Hazeldonksestraat 8 4891 PT Rijsbergen (10 automin van Breda) Noord-Brabant

De Spreng voor therapie en relatietherapie

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Wil jij meer weten over mijn aanbod of je aanmelden voor een kennismakingsgesprek?

Neem dan gerust contact met mij op!