Over Ariane

Mensen ondersteunen en inspireren.

Ik begeleid en inspireer mensen op hun levenspad om vanuit verlangen en essentie te leven.

Tijdens mijn opleiding tot Gestalttherapeut en de opleiding trainer Emotioneel lichaamswerk, heb ik mijn kracht ontdekt.
Ik ben gaan ervaren dat het niet de bedoeling is om deze kracht binnen te houden, maar hieraan uitdrukking te geven en hierin te gaan stralen en schitteren.
En hierin inspireer ik !
Het is mijn kracht en talent om vanuit mijn hart mensen te ondersteunen om hun potentie weer te ervaren en te leven.
Je verlangen te laten spreken om meer zeggenschap over jouw leven te krijgen en daarin ook samen met mensen te zijn, zonder jezelf te verliezen.

Mijn opleidingen in de mindfulness en zelfcompassie hebben me geleerd in aandacht te zijn. Maar bovenal heeft dit me kennis leren maken met mildheid. Dit werd voor mij de sleutel naar innerlijke ruimte en meer kwaliteit in leven en werk. Geïnspireerd door oa Kristin Neff en Brene Brown ben ik mij verder gaan verdiepen in de kracht van kwetsbaarheid en zelfcompassie. In mijn werk en leven integreer ik dit uiteraard.

Sinds 1999 ondersteun ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling in de Spreng voor relatieherapie ,therapie en mindfuness. 

Ik krijg van mensen terug dat ik vrij snel een stimulerende en ondersteunende omgeving weet te creëren die uitnodigt om je persoonlijke visie te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Zowel op persoonlijk als werkgebied. Ik wil ook de ervaring meegeven dat bewustzijn ontwikkelen vooral heel erg leuk is!
Dat het je energie en kracht geeft om in problemen uitdagingen te zien.

Vroeger werd ik vooral opgevoed met het idee dat ik het allemaal zelf moest kunnen en zelf moest doen. In deze tijd wordt juist een beroep op ons gedaan om de dingen samen te doen, ervaringen en informatie uit te wisselen, van elkaar te leren en elkaar te stimuleren en te bemoedigen.

Behalve (relatie) therapeut en mindfulness coach ben ik tevens oprichter van het bedrijf De Spreng trainingen en diepgaande persoonlijke ontwikkeltrajecten. Voor meer info: www.centrumdespreng.nl

Ariane Sprengers

Volg mij op Social Media:

Opleidingen:

Gestalttherapie
Post HBO opleiding tot Gestalttherapeut Multi Di Mens

Emotioneel lichaamswerk
Opleiding tot ELW trainer Venwoude.
SE trauma specialisatie jaar. 

EFT Relatietherapeut
Opleiding tot EFT therapeut basis jaar

Mindfulness/Zelfcompassie trainer
Sea true opleidingen
Centrum voor Mindfulness

Systemisch en familieopstellingen
Hylke Bonnema opleiding
Els van Steyn
Anam Cara centrum voor Shamanisme

Specialisaties:

N
Gestalttherapie

  • Gericht op herstel en verbinding.
  • Een ervaringsgerichte therapie vorm.
N
EFT Relatietherapie.

  • Richt zich op de communicatie en bijbehorende emoties.
  • Op het terugbrengen van veiligheid en vertrouwen in de relatie.
N
Lichaamsgerichte therapie.

  • Gericht op de balans tussen denken,voelen en doen.
  •  Adem en lichaamsgerichte oefeningen en gesprek.
N
Mindfulness coaching.

  • Persoonlijke aandacht en eigen tijdsinplanning.
  • Je volgt het officiele 8 wekelijkse programma.

Hoe klanten mij ervaren

Ik ken Ariane als een attent en gevoelige therapeut. Ze heeft de mogelijkheid om mensen te helpen hun diepere motieven te ontdekken door goed te luisteren en mensen te observeren. Ze creëert een open sfeer waarin mensen zich gedwongen voelen om het beste op zichzelf te brengen. Ze is een krachtige therapeut, zowel in groepen als in een-tegen-een situaties.
Jos

Ariane is een warme therapeut, die precies aanvoelt wat iemand nodig heeft. Aandacht voor datgene wat jezelf wegduwt. Ze lost het niet op voor je, maar helpt je de weg te vinden. Je doet het zelf maar niet alleen!
Henk

Wil jij samen met mij werken aan een volgende stap voor jou?

De praktijk

Een Spreng is een bron die op een geheel natuurlijke wijze ontspringt vanuit de bodem. Je vind ze veel op de Veluwe. Op een geheel natuurlijke wijze vind deze bron zijn weg. Tevens zijn het de eerste 6 letters van mijn achternaam. Ariane Sprengers

En zo is de naam De Spreng van mijn praktijk ontstaan 18 jaar geleden. Ik woonde en werkte in Breda en had een grote droom om dichter bij de natuur te wonen en werken. In 2008 hebben we woord bij daad gevoegd en ben ik samen met mijn man naar Rijsbergen verhuisd. Onze 3 zonen waren toen bijna uit huis. De sessies voor Therapie, Relatietherapie en Mindfulness coaching vinden nu plaats op een prachtige rustige en inspirerende plek. De locatie ligt op 10 auto minuten van Breda. Ik hoor vaak van mijn klanten dat de rit hiernaar toe al ondersteunend en rustgevend is vanwege de landelijke omgeving.

Sinds 2015 ben ik samen met Mascha Hoff tevens medeoprichtster van De Spreng  trainingen en diepgaande ontwikkeltrajecten.Voor meer info: www.despreng.energy

Er is voldoende parkeergelegenheid. Je kunt de auto voor het gebouw parkeren. Ook voor rolstoelen toegankelijk. Als je met het openbaar vervoer komt krijg je een VIP behandeling. Ik haal je dan op van het busstation aan de Gommerstraat in Rijsbergen.
Voel je welkom
Ariane

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08:30 t/m 18:00 Tel:0619189998
Email: ariane@despreng.energy
Adres: Hazeldonksestraat 8 4891 PT Rijsbergen (10 automin van Breda) Noord-Brabant

De Spreng voor therapie en relatietherapie

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!